2019 m. interjero dizaino tendencijos

Kiekvieną pavasarį, vasario mėnesį, Vokietijoje vyksta tarptautinė namų apyvokos reikmenų paroda „AMBIENTE“, kurioje galima susipažinti su metų tendencijomis ir pasisemti įdėjų.

Spalva

Vienas iš paprasčiausių būdų neatsilikti nuo naujausių tendencijų yra metų spalvos integravimas į savo namų interjerą. 2019 metų favoritė interjere – koralinė ir jos atspalviai. Ji perteikia optimizmą, šilumą ir suteikia interjere žaismingos elegancijos.

Dėl intensyvaus skaitmeninių technologijų ir socialinės medijų brovimosi į mūsų gyvenimą, jaučiamas bendravimo, tvirtesnių socialinių ryšių, kurie padėtų sukurti bendrumo ir artumo jausmą, trūkumas. Todėl šiltos koralinė spalvos pasirinkimas yra tarsi atsakas į šiuos lūkesčius. Be to, ji gali padėti mums patenkinti vidinį pozityvių emocijų, tokių kaip linksmumas, žaismingumas, aktyvumas, nerūpestingumas, optimizmas poreikį. Ne mažiau svarbu, kad koralų spalva siejama ir su šiandienos aplinkosaugos aktualijomis – dėl klimato kaitos koraliniai rifai nyksta, blunka, o tai yra dar vienas būdas atkreipti dėmesį į šią problemą, padėti išsaugoti šią ekosistemą. Paradoksas: spalva tikra, bet natūralioje aplinkoje retai sutinkama, nes koralai slypi giliai po vandeniu, jūrose ar vandenynuose, tad ne kiekvienas gali juos pamatyti.

Koralinės spalvos virtuvė

Nuotraukos šaltinis: https://the-dots.com

Koralinė gali būti derinama su raudonais tonais, tokie deriniai sušildo kambarį, jis tampa jaukesniu. Norint išvengti didelių remontų galima madinga spalva nudažyti vieną kambario sieną arba tiesiog įsigyti šios konkrečios spalvos tekstilės – pagalvėlių ir užtiesalų.

Nuotraukos šaltinis: https://www.diena.lt

Kita, ne mažiau svarbi 2019 metų spalva – žalia. Ji pagyvina kambarį, suteikia jam elegancijos, kuria ryšį su gamta. Tamsiai žalia spalva taip pat gali tapti dekoro akcentu, galima rinktis tokios spalvos interjero elementus, tekstilės gaminius, bei baldus – sofas ar kėdes.

Lenktos linijos

2019 metų tendencija yra lenktų, aptakių linijų sugrįžimas. Jei planavote pakeisti kokį nors namų baldą ir norite, kad interjeras atrodytų stilingai, ieškokite aptakesnių formų. Lenktos linijos, suteikia interjerui elegancijos ir  ypač dera meniškame interjere.

Boho stilius

Boho stilius niekada nebuvo išėjęs iš mados, jis kažkiek panašus į maksimalizmą, kur dominuoja daug spalvų daiktų. Šiais stiliais ypač žavisi mėgstantieji ryškias spalvas, menišką stilių ir laisvės temą. Jei nusibodo senasis namų interjeras ir ieškote neįpareigojančio, spalvingo stiliaus, Boho gali būti tinkamas pasirinkimas.

Stilingo bohemiško namo kūrimas reiškia truputį eklektišką ir šiek tiek modernų, bet visada spalvingą ir labai smagų interjerą.

Jei nenorite visiško Boho interjero, galite rinktis „Haute Bohemian“ interjerą. Toks interjeras yra aukštesnės klasės, prabangesnis, rafinuotas, tarsi subtilaus meno žinovo namai.

Taip pat galite išbandyti „Boho Chic“ interjerą.

Nors Boho stilius primena lengvą chaosėlį, jį įsirengti tikrai nėra paprasta, reikia gerai pagalvoti ir išgryninti, kokias spalvas, dekoro elementus, baldus ir pan. naudosite, ką su kuo derinsite… Būtina paruošti detalų baldų išdėstymo projektą, spalvų kontrastingumą ir pan., nes kitu atveju, vietoj pageidaujamo originalaus interjero, jūsų namuose dominuos chaosas ir painiava…

Nuotraukos šaltinis: https://vintazozenklai.lt

lt_LTLithuanian
Slinkti į viršų