2020 METŲ INTERJERO TENDENCIJOS

Jau praeitais metais parodoje \”Baldai Interjeras Dizainas 2019\”, vykusioje Vilniuje, Litexpo parodų rūmuose, galima buvo pastebėti, rasti užuominų, kad 2020 metais keisis interjero kryptis – iš santūraus skandinaviško, link apvalių formų, skirtingų stilių ir medžiagų derinimo, spalvingumo, o didžiausias dėmesys bus skiriamas žmogaus darbo aplinkos interjero gerinimui.

\"Biuras-namuose\"

Biuras-namuose

Nuotraukos šaltinis: https://lt.lt.allconstructions.com

Biuras namuose ir atvirkščiai

Jau kelinti metai, vis dažniau pastebima tendencija, kad išsivysčiusių šalių gyventojai vis daugiau dirba namuose, tad dizaineriams dažniau tenka ieškoti interjero sprendimų, kaip įrengti darbo erdvę namuose ir atvirkščiai. Šiais, skaitmenizacijos, laikais nieko nestebina darbas ne ofise, visuomenės požiūris į darbą keičiasi, kartu keisdamas ir darbo vietos interjere sampratą. Kad darbas, \”standartiniuose\” kabinetuose, netaptų mechaniškas, rekomenduojama darbo erdves suasmeninti, sukuriant namų atmosferos dvasią, bet atsižvelgiant į kompanijos specifiką ir darbuotojų poreikius.

Nuotraukos šaltinis: https://officesnapshots.com

Jau antrus metus iš eilės populiarūs apvalūs baldai, labai pasiteisina augalai poilsio zonose, nes kuo daugiau žalumos puošia erdvę, tuo ji jaukesnė ir mielesnė. Dirbdami ištisas dienas patalpose ir matydami tik kompiuterio ekraną, išvargstame tiek fiziškai, tiek psichologiškai, todėl natūralios spalvos, medžiagos ir žaluma yra tikras atgaivos šaltinis.

Namų \”biuras\” turi būti kompaktiškas, pvz: įmontuotos spintos, kur galima sutalpinti daug daiktų, paliekant erdvės kambaryje. Kuriant biuro, kur jisai be būtų, interjerą, darbo erdvės sprendimai turi būti lankstūs, modernus dizainas alsuojantis įkvepiančia ir produktyvumą skatinančia atmosfera.

Art Deco atgimimas

2018 metais Vokietijos, Kelno mieste, parodoje \”Imm Cologne 2018\” pristatėme Art Deco svetainės baldus. Tais metais tai buvo vienas iš drąsesnių interjero stiliaus sprendimų, kuris 2020 metais įgauna pagreitį.

Nuotraukos šaltinis: https://lt.lt.allconstructions.com

Art Deco vyrauja lenktos linijos, galima aptikti gyvosios gamtos piešinių, stilizuotų gyvūnų ir pan. Tai spalvų, linijų formų, skirtingų medžiagų derinimas, dominuoja dekoratyvumas, prabangos elementai persipina su klasika.

Apskritai Prancūzija, Pietų Europa ar Anglija savo skoniu yra skirtingos nei Skandinavijos ar Rytų Europos šalys, bet reikia pastebėti, kad bendras 2020 metų bruožas – interjeruose atsiranda daugiau spalvų, drąsos ir atvirumo.

Spalvos

Šiais metais labai akcentuojamas naujų biuro erdvių kūrimas, kurios siejamos su bendradarbiavimu ir komandiniu darbu, stengiantis aplinką pritaikyti individualiems poreikiams. Todėl biuruose nevengiama spalvų ir akcentų. Vienuose šaltiniuose galima rasti informacijos, kad 2020 metų spalva yra klasikinė mėlyna, biznio spalva, paprastumo ir elegancijos simbolis, siejamas su ramybe ir sveikata. O pvz.: sausio mėnesį Paryžiuje, vykusioje \”Maison & Objet\” namų dekoro ir dizaino parodoje, buvo labiau akcentuojami šilti žalios spalvos atspalviai. Gamtos motyvai interjere sukuria atpalaiduojančią ir raminančią atmosferą. Manoma, kad Neo Mint spalva simbolizuoja technologijų ir gamtos sintezę, praeitį ir ateitį, gamtos išsaugojimo įdėją.

Nuotraukos šaltinis: http://www.m2officeinteriors.ie

Gamtos motyvai, pradedant lapais ir baigiant paukščiais, gali dominuoti visur, ne tik spalvose. Tai gali būti ir margi tapetai, sienų apmušalai, stalinės lempos su šakų pavidalo stovais ir pan. Neaišku, kas įtakoja žmogaus norą būti arčiau gamtos, ar tai visuotinio atšilimo įtaka, ar didelis užimtumas, bet jau keli metai pastebima tendencija – gamtos spalvų motyvai interjere.

Eksperimentai ir raštai

Praeito amžiaus viduryje populiaraus stiliaus baldus galima drąsiai derinti su pintomis spintelėmis, krėslais ar sofomis. Pinti daiktai suteikia erdvei tekstūros, atnaujina interjerą. O teiginys, kad negalima interjere maišyti šviesaus ir tamsaus atspalvio medžio baldų yra pasenęs. 2020 metais net atvirkščiai – medinės grindys, kavos staliukas ir komoda gali būti skirtingų tonų.

Šiais metais, keičiant namų interjerą, reikėtų nepamiršti ir įvairių atspalvių marmuro. Dažniausiai ši medžiaga naudojama dideliuose kambariuose ar virtuvėse, bet gali būti panaudota ir kaip minimali interjero detalė, stalo paviršius ar pan.

Dar viena šių metų tendencija yra metalo gaminiai ir jo rūšių atspalviai. Madingos spalvos – žalvaris, chromas, juodas metalas, varis ar nerūdijantis plienas. Tai gali būti nedidelis baldas ar interjero akcentas balde, pvz.: kėdės ar naktinio stalelio kojos, šviestuvas, metaliniai virtuvės spintelių fasadai ir pan.

2020 metų audinys, ne tik madoje, bet ir interjere – aksomas. Aksominės sofos ar foteliai interjerui suteikia prašmatnumo ir prabangos. O jeigu ir neplanuojate pirkti naujų baldų, tai pabandykite interjerą pagyvinti aksominėmis pagalvėlėmis.

Tai gi, nereikia bijoti eksperimentuoti su raštais, naudoti geometrines figūras, interjere derinti skirtingų raštų dekoracijas, tokias kaip sofos pagalvėles, kilimas, mobili sienelė ar užuolaidos, svarbiausia, kad interjeras liktų skoningas, estetiškas ir išlaikytų bendrumo konsepciją.

Parengta pagal: asa.lt, delfi.lt ir Vakarų ekspresas šaltinių informaciją.

lt_LTLithuanian
Slinkti į viršų